Chef's Catch: kabeljauw gebakken met Hollandse garnaaltjes en witte wijnsaus

Ingrediënten 2 personen

  • 2 stuks kabeljauw van Schmidt Zeevis
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml visfond
  • 50 ml slagroom
  • 4 el bloem
  • 50 g roomboter
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Breng in een pan de sjalot met de wijn en de fond aan de kook. Kook in tot ongeveer 80 ml. Voeg de slagroom toe en kook de saus in tot de gewenste dikte.
  2. Bestrooi de kabeljauw met zout en versgemalen peper, strooi de bloem op een bord en haal hierdoor de kabeljauw.
  3. Smelt de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw aan beide kanten in 6-7 minuten goudbruin en net gaar. Voeg intussen de garnalen en peterselie toe aan de saus en, naar smaak, peper en zout.

Tip: Lekker met een frisse salade.